RCVRY Run Kampen start loopgroep voor vrouwen met borstkanker

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In de maand van de borstkanker starten twee leden van Atletiekvereniging Isala ’96 met een opmerkelijk initiatief. Onder de noemer RCVRY Run beginnen ze met een loopgroep (wandelen en hardlopen) voor vrouwen met borstkanker. “Door het sporten krijg je nieuwe energie. Met een betere conditie en uithoudingsvermogen kun je de behandelingen veel beter doorstaan”, aldus Vera Schoorlemmer.

Zij is als oefentherapeut gericht op chronische aandoeningen. Samen met de bekende hardloopster Jacqueline Rustidge zal ze de trainingen verzorgen. Beiden volgden een cursus bij Miranda Boonstra, de initiatiefnemer van RCVRY Run, dat staat voor Recovery Run.
Tot voor kort luidde het advies bij kanker om rustig aan te doen tijdens en na het behandeltraject, maar uit ervaring en onderzoek is gebleken dat bewegen juist een goede werking heeft.

Niet alleen de conditie verbetert, ook het sociale element is belangrijk. Even gezellig een praatje maken doet wonderen.

RCVRY Run Kampen houdt in oktober clinics, zodat vrouwen kunnen kennismaken met de loopgroep. Deze vinden plaats op donderdag 15 oktober van 9.15 tot 10.15 uur en vrijdag 29 oktober van 9.15 tot 10.15 uur.

Belangstellenden dienen zich aan te melden via rcvryrun.kampen@gmail.com. In november gaat RCVRY Run Kampen echt van start. De vaste trainingsdagen zijn woensdag en vrijdag. AV Isala ondersteunt het initiatief, de trainingen vinden op de Kamper atletiekbaan plaats.