Drumband zoekt nieuwe slagwerkers

HASSELT - Wegens doorgroei van slagwerkleerlingen is er weer ruimte ontstaan voor nieuwe leerlingen, daarom zoekt de Drumband van Hasselts Fanfare weer 'stoere' jongens/meisjes die trommelen leuk vinden.

Naast individueel les heeft Drumband Hasselts Fanfare drie verschillende groepen, legt de fanfare uit. Om te beginnen is dat de opstapdrumband. “Dit is voor de net startende jeugd, ook al heb je een paar lessen gehad, dan kun je al met andere kinderen samen spelen.” In groepsverband spelen de jongeren ‘leuke en makkelijke’ stukjes. “Waar iedereen plezier in heeft en dat is voor de jeugd en voor ons het belangrijkste wat er is.”

Ten tweede is er de Jeugddrumband. Dat is voor de jeugd die wat meer ervaring heeft. “De jeugd drumband gaat ook naar wedstrijden/concoursen en doen hier al veel ervaringen op. Net als de opstapdrumband staat dit onder muzikale leiding van Henrike Palland.”

Tenslotte is er de A-drumband. Die bestaat uit enthousiaste jonge mannen en vrouwen en verzorgt vaak de muzikale begeleiding op straat tijdens rondgangen. Dat gaat zowel alleen alsook samen met het orkest van Hasselts Fanfare.

“De drumband behoort tot de Nederlandse top en is zelfs een van de grootste drumbands van Nederland. Zij hebben meerdere malen het topconcours van de KNFM gewonnen met het hoogst aantal punten”, aldus de fanfare.

Spelen kan op acht verschillende instrumenten. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met de fanfare. Die is te bereiken via Henrike Palland op 06-55690018. Een mail sturen kan ook. Dat kan via: drumbandhasseltsfanfare@gmail.com.