Sijmon Eenkhoorn juicht, nadat hij het enige doelpunt van de middag heeft gemaakt.. Foto: Helmich Lubberts

Winnend Sportclub Genemuiden mild voor NSC Nijkerk

(door Gerard Meijeringh)

NIJKERK - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag met 0-1 gewonnen van NSC Nijkerk. Uiteraard was Sportclub-trainer René van der Weij tevreden met de punten, maar minder met de slagvaardigheid van zijn ploeg. “We hebben NSC veel te lang in de wedstrijd gehouden. We hadden hier minstens met 0-4 moeten winnen.”

Sportclub Genemuiden was veel te sterk voor NSC, maar verzuimde om dat te vertalen in de score. Dat had de ploeg vlak voor tijd nog op kunnen breken. In de blessuretijd raakte Steven van Zanten namens de thuisploeg de lat.

“Natuurlijk ben je blij dat die bal er niet in ging, maar misschien had dat wel gemoeten. Dat was een goede leerschool geweest. Dan waren de jongens met de neus op de feiten”, gedrukt”, aldus Van der Weij.

Sportclub kende een prima start in Nijkerk. De ploeg ging gelijk op de zoek naar een vroege openingstreffer. De 0-1 viel in de 7e minuut. Sijmon Eenkhoorn schoot raak uit een voorzet van Rens van Benthem.

Sportclub Genemuiden bleef de betere ploeg, maar grote kansen bleven uit in de eerste helft. De bezoekers waren wel dreigend via schoten van Kay Velda en Van Benthem en een kopbal van Mathias Breman. NSC kwam niet verder dan een schot van Annass Ghaddari.

Direct na rust kwam Sportclub Genemuiden goed weg. Yordi Grovenstein ging alleen af op het doel, maar keeper Patrick Jansen zag de bal voorlangs gaan.

In de tweede helft verzuimde Sportclub Genemuiden diverse keren om het duel in het slot te gooien. Zo liet Omar Kavak verschillende grote kansen liggen, maar ook Van Benthem, Ingmar Lassche en Eenkhoorn waren in de tweede helft niet slagvaardig. Aan de andere kant verrichtte doelman Jansen enkele goede reddingen.

In de 90ste minuut kwam Sportclub Genemuiden met een man minder op het veld te staan. Jur van Dalfsen kreeg zijn tweede gele kaart. In de blessuretijd werd Sportclub Genemuiden nog gered door de lat.

Van der Weij baalde dat zijn ploeg het zichzelf zo lastig had gemaakt. "Na de rust hadden we steeds meer moeite met het veld. Dat was zwaar. Er lag heel veel ruimte voor ons in de omschakeling, maar daar hebben we niet goed gebruik van gemaakt. In de tweede helft was bijna elke aanval van ons kansrijk. Onze aanvallers hadden zoveel ruimte, maar daar hebben we veel te weinig mee gedaan. Waar we vandaag last van hadden, is dat we verkeerde keuzes maakten in de eindpass. Als team hebben we het wel goed gedaan. We hebben weinig weggeven, maar de eindpass in ons spel moet beter”, aldus Van der Weij.