Koen Metsemakers pakt goud op EK

POZNAN - Koen Metsemakers heeft afgelopen zondag goud gepakt op het EK Roeien in het Poolse Poznan. Hij won goud in de dubbel vier.

De roeier, afkomstig uit Hasselt en al jaren woonachtig in Nijmegen, wist met Abe Wiersma, Tone Wieten en Dirk Uittenbogaard de Europese titel te prolongeren. Dat ging op overtuigende wijze. Het viertal liet de concurrentie ver achter zich.

Streep door competitieduel
DESZ vanwege corona

ZWARTSLUIS - DESZ is zaterdag niet in actie gekomen tegen The Knickerbockers.

De studentenvereniging uit Groningen werd getroffen door het coronavirus. Vijftien spelers van de studentenvereniging uit Groningen moesten in quarantaine.

Winst voor Rook
en Corporaal

ZWARTEWATERLAND - Louise Corporaal en Hendrikus Rook waren vorige week de beste sjoelers in Zwartewaterland.

Louise Corporaal won de strijd in de hoofdklasse A bij De Vrolijke Schoevers. Truus Bles eindigde hier als tweede. Annemarie Booij kwam als beste uit de strijd in de klasse A. Elly Beugelink was de winnaar in de klasse B.

Bij Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden had Hendrikus Rook een goede dag. Hij gooide 39 punten boven zijn gemiddelde en eindigde als eerste in de hoogste klasse A. Wietske van Wendel gooide 24 punten in de plus en eindigde als tweede en Hilly Beens als derde. Willem Speksnijder gooide maar liefst 65 punten boven zijn gemiddelde. Dat leverde hem de eerste plek op in de klasse B. Jannie Beens gooide maar liefst 90 punten in de plus. Sonja Post won de strijd in de klasse D (+ 63). Ali Strieker greep de overwinning in de klasse E (+50) en Jannie Boer in de klasse F.


Winst en verlies
voor de Bleistarte

ZWARTEWATERLAND - Biljartvereniging de Bleistarte kon vorige week een overwinning en een nederlaag bijschrijven.

In de C1-klasse van de avondcompetitie verloor de Bleistarte met 30-20 van ZBC 2. In de dagcompetitie was er wel winst tegen ZBC 2. De Sluzigers wonnen met 29-48.