Buslijn 70 krijgt tijdelijk aangepaste route

ZWARTSLUIS – Buslijn 70 (tussen Zwolle, Hasselt, Zwartsluis en Steenwijk) rijdt van 2 tot en met 6 november een aangepaste route. Dit is in verband met de werkzaamheden aan de N334.

Gedurende deze periode rijden er geen bussen tussen de halten Zwartsluis Busstation en Zwartsluis Bejaardencentrum. De ritten tussen Zwartsluis Busstation en Steenwijk Station rijden uitsluitend tussen Zwartsluis Bejaardencentrum en Steenwijk Station. Op sommige ritten rijdt er een touringcar.

Er is op Zwartsluis Busstation geen overstap mogelijk op lijn 70 naar Steenwijk.

In de ochtendspits rijdt er vanuit Steenwijk (vertrek 7.25 uur), Zuidveen (vertrek 7.30 uur) en Giethoorn (vertrek rond 7.36 uur) één rit vanaf Beukers Sluis rechtstreeks naar Zwolle Busstation. Deze rit stopt tussen Beukerssluis en Zwolle Busstation niet op tussengelegen halten, ook niet in Zwartsluis.

Vanaf Zwolle Busstation rijden er vier ritten (vertrek 8.11 uur, 12.11 uur, 15.11 uur en 17.11 uur) rechtstreeks naar Beukers Sluis. Deze ritten stoppen tussen Zwolle en Beukers Sluis niet op tussengelegen halten, ook niet in Zwartsluis.

In de ochtend (7.27 uur en 8.27 uur) rijden er twee ritten van lijn 70 van Zwartsluis Busstation naar Zwolle Busstation via de normale route. Er rijden drie ritten (vertrek 9.11 uur, 16.11 uur en 18.11 uur) van lijn 70 van Zwolle Busstation naar Zwartsluis Busstation via de normale route.

Reizigers tussen Zwartsluis Busstation en Zwolle Busstation kunnen de gehele dag gebruik maken van de lijnen 71/171. Deze rijden niet via Genne; in Zwolle rijden deze de route via Blaloweg en Katwolderplein.

Uiterlijk vandaag staat op www.ovregioijsselmond.nl een overzicht van de ritten die van 2 tot en met 6 november op lijn 70 rijden.

Dialectavonden afgelast

HASSELT - De jaarlijkse dialectavonden van de Historische Vereniging Hasselt gaan niet niet door. Dat heeft de vereniging besloten.

“We hebben nu mooi de tijd om verhalen te schrijven en die kunnen we dan volgend jaar in het Oude Stadhuis weer voorlezen bij leven en welzijn”, laat de vereniging weten. “Voor iedereen de wens: olt de peuties d’r onder en blief gezond!”