Bestemmingsplan voor Knarrenhof op de agenda

HASSELT – Het is aan de raad, volgende week donderdagavond. Het bestemmingsplan voor de Knarrenhof staat dan op de agenda van de raad.

“We willen nog graag een keer benadrukken dat we achter het initiatief Knarrenhof staan. Wij zijn, zoals we steeds aangegeven hebben, ook nooit tegen de bouw van een Knarrenhof geweest. Alleen willen we zo graag een beetje meer groen overhouden”, schrijft de ‘commissie Van der Vechtlaan’ vooraf aan de raad.

“Nu krijgen de toekomstige bewoners van de Knarrenhof in verhouding een voetbalveld groen voor de deur en wij slechts een smalle strook groen", vindt de commissie, die ook schrijft over de bestaande groenstrook. "Het is allemaal schitterend en er bestaat ook nog zoiets als rentmeesterschap over de natuur.”

In het voortraject van het bestemmingsplan kwamen een deel van de omwonenden en de stichting Knarrenhof er niet uit. "We hopen echt dat we er met de toekomstige bewoners van de Knarrenhof uit kunnen komen en dat zij en de leden van de raad beseffen hoe waardevol deze groenstrook al jarenlang is voor ons.”

Volgende week meer over het plan.