Coronavirus ook spelbreker voor Zwartewaterlandtoernooi

GENEMUIDEN - Normaliter wordt het voetbaljaar in Genemuiden afgesloten met het Zwartewaterlandtoernooi, maar in coronatijd is alles anders. De organisatie heeft besloten om voor dit jaar een streep te zetten door het toernooi.

"Helaas hebben wij moeten besluiten dat het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in december niet kan doorgaan", zo laat de organisatie weten.

"De ontwikkelingen van de afgelopen weken omtrent het coronavirus zijn zorgelijk en het perspectief voor de komende weken/maanden is ook niet veelbelovend. De huidige maatregelen zorgen ervoor dat wij geen sportief, gezellig en bovenal veilig toernooi kunnen organiseren."

Dit jaar zou de negentiende editie plaatsvinden van het evenement. Vorig jaar deden zestien teams aan het zaalvoetbaltoernooi. De afgelopen drie jaar ging de winst naar Taxi Ercan.

Sportclub stijgt
in Top 200

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden behoort nog steeds tot de beste honderd amateurclubs van Nederland. Dat concludeert vakblad De Voetbaltrainer. In de Top 200 van beste amateurclubs is Sportclub Genemuiden terug te vinden op de 77ste plek.

Al jarenlang stelt De Voetbaltrainer, vakblad en website voor elke toegewijde voetbalcoach, de top 200 van beste amateurclubs samen. De lijst is gebaseerd op de niveaus waarop de jeugdselecties en het vlaggenschip van de vereniging uitkomen.

Op de ranglijst heeft Sportclub Genemuiden goede zaken gedaan. De hoofdklasser is gestegen van de 99ste naar de 77ste plek. In 2018 kwam Sportclub Genemuiden op plek 100 terecht.

Sterk debuut
Evi Flier

VEENINGEN/LUTTENBERG - Evi Flier kan terugkijken op een sterk debuut. In haar eerste officiƫle wedstrijd in Veeningen eindigde ze twee keer als eerste. Haar moeder Janine pakte vlak voor het ingaan van de coronamaatregelen twee keer een tweede prijs mee op een dressuurconcours in Luttenberg.

Evi Flier moest op zaterdag 10 oktober al vroeg aan de bak op het concours in Veeningen. Ze liet met haar pony Bluff twee nette proeven zien in de klasse B/AB. Met 202 en 203 punten mocht ze twee eerste prijzen mee naar huis nemen.

Drie dagen later was Janine Flier ook succesvol bij een dressuurconcours in Luttenberg. Ze verscheen in de dressuurring met haar paard Harley in de klasse ZZ-licht.

Ondanks spanning in de eerste proef won de combinatie met 225 punten toch nog de tweede prijs. In de tweede proef wisten Flier en Harley zich goed te herpakken en hebben ze een fijne proef kunnen rijden. Met 241,5 punten wonnen ze ook hier de tweede prijs.