Het boeketje voor de gasten.
Het boeketje voor de gasten. Foto: De Zonnebloem Hasselt

Zonnebloem verrast gasten met ‘boeketje' als een blijk van aandacht en medeleven

HASSELT – De gasten van De Zonnebloem (afdeling Hasselt) hebben een ‘boeketje’ van Het Suikerhoekje gekregen, als blijk van aandacht en medeleven. “Alhoewel er geen formele lockdown is, zijn toch veel van onze gasten, vooral die in het verzorgingshuis De Hazelaar verblijven, aan hun appartement of kamer gekluisterd”, zegt Renald van der Werf, voorzitter van de afdeling.

“Als Zonnebloem zijn wij grotendeels vleugellam. De coronapandemie maakt het onmogelijk om activiteiten te organiseren”, zegt hij. Om toch wat te doen is er in maart, tijdens de ‘intelligente lockdown’ een telefooncirkel opgezet waarin vrijwilligers de gasten minimaal een keer per week belden voor een gesprekje en zo nodig hulp te bieden.

“Wij konden voor de zomermaanden, toen de epidemie wat was afgenomen, een goede afspraak maken met de restaurants De Linde en Onder de Luifel voor een voucher voor alle gasten en een begeleider voor op het terras een aangekleed kopje koffie of thee. Daar is veel gebruik van gemaakt. Tijdens de zomermaanden kon ook het reguliere bezoek aan de gasten weer worden opgestart”, merkt Van der Werf op.

De afdeling zal, als dat nodig is, de telefooncirkel weer activeren om ondersteuning te bieden aan de gasten. "Ook de Zonnebloem zal zich moeten voorbereiden dat deze risicovolle periode van besmettingen met het coronavirus en de daarbij behorende isolatie nog lang niet is afgelopen.”