Afbeelding
Bianca van den Berg

Herfst 2020 ...

Terwijl de herfstwinden over ons land gaan en we zo nu en dan de zon zien schitteren door de bomen, met de mooie gekleurde bladeren, bevinden we ons in een tweede besmettingsgolf met een gedeeltelijke lockdown. Het leek deze zomer, na een stormachtig coronavoorjaar, wat rustiger te worden maar de stormen van de coronacrisis zijn in alle hevigheid terug. Toch zien we, zoals de mooie kleuren in de natuur, zonnestralen door het wolkendek.

De opnieuw opgelegde beperkingen zorgen voor angst en onzekerheid bij onze inwoners.

Mensen worden niet alleen ziek maar ook sociale contacten worden gemist en online vergaderen is het nieuwe normaal. Mensen worden in hun portemonnee geraakt en liggen wakker over de vraag of hun bedrijf het wel zal redden. Anderen zijn bang dat ze hun baan kwijt zullen raken en ga zo maar door. Kortom ….. een onzekere tijd waarin we Gods majesteit opmerken.

In onze gemeente zijn ook mooie dingen te zien, vergelijkbaar met de zonnestralen in de natuur. Er is aandacht voor elkaar en met elkaar worden dingen gedaan. Voor het delen van ervaringen worden groepsgesprekken georganiseerd. Wat juist in deze tijd heel belangrijk is.

Mensen worden creatief. In een korte tijd hebben ondernemers op basis van de collectiviteitsgedachte ‘we doen het met elkaar’ in Genemuiden een coronatestlocatie ingericht die voldoet aan de normen van het RIVM en de GGD.

Wij hopen van harte dat er weer een tijd komt waarin de zon weer volop schijnt, het oude normaal weer mogelijk is, de coronastorm voorbij is en de frisse groene bladeren weer ontluiken.

Als SGP zijn we blij dat, ondanks de coronastorm, het college vast kan houden aan zonnestralen en kleur. De gemeente investeert in 2021 in schoolgebouwen, cultuur en een aantrekkelijke duurzame leefomgeving voor iedereen zodat Zwartewaterland aantrekkelijk blijft om in te wonen, te werken en te recreëren.

Onze gemeente wordt aantrekkelijk voor campergasten. Dit zullen er zeker meer worden als deze vorm van recreëren nog meer wordt gefaciliteerd.

Dat onze inwoners niet bij de pakken gaan neerzitten zien we aan de initiatieven die ontwikkeld worden om een zonneweide aan te leggen. Veel kleur en zonnestralen zoals u merkt.

Komende en volgende digitale raadsvergaderingen staan in het teken van de Programmabegroting 2021-2024. Bent u benieuwd hoe het gaat met onze gemeente? Via de livestream van de gemeente zijn de raadsvergaderingen volgen.

Klaas Huisbrink
Fractievoorzitter SGP