Op de plek waar onlangs woningen gesloopt werden, moeten binnenkort de nieuwe starterswoningen verrijzen.
Op de plek waar onlangs woningen gesloopt werden, moeten binnenkort de nieuwe starterswoningen verrijzen. Foto: Enrico Kolk/Inzet: B+O architecten

'Overweldigende belangstelling' voor woningen Kamperzeedijk

(door Enrico Kolk)

KAMPERZEEDIJK - Voor de nieuw te bouwen starterswoningen op de Kamperzeedijk bestaat 'overweldigende belangstelling'. Dat meldt de makelaar, Bonthuis-Vaartjes, op Facebook. De vier woningen zijn inmiddels allemaal onder optie.

Het project, onder de noemer Oosterbroek Kamperzeedijk, kent een lange geschiedenis. Al in oktober 2014 werd er in de gemeenteraad gesproken over woningbouw op de Kamperzeedijk. De planning was destijds om die huizen in 2015 te bouwen.

In 2017 schaarde de gemeenteraad zich achter het plan om zes starterswoningen op de Kamperzeedijk te bouwen. Daarvoor werd op 22 juni 2018 het bestemmingsplan vastgesteld, waarna de bouw van start kon.
Dat gebeurde echter steeds niet. Twee jaar geleden besteedde de jeugd tijdens het Oranjefeest op de Kamperzeedijk aandacht aan de woningbouw. Die hadden op hun wagen leuzen als ‘Dankzij overheid en gemeente, zitten wij tijdens het slaan van de eerste paal in de Meente’ en ‘Na jaren beloven en falen, is de Zeediekse jeugd niet meer terug te halen’.

Eerder dit jaar ging de sloop op de geplande locatie van start. Daarbij brak er in augustus nog brand uit, omdat de gasleiding niet afgesloten bleek te zijn. Wanneer de bouw van start gaat, is nog niet bekend.