Fietskeuring Glasvezel

ZWARTSLUIS - De jaarlijkse fietsencontrole op de basisscholen in Zwartsluis werd vorige week woensdag gehouden. Die vond plaats op basisschool De Wijngaard.

In verband met de situatie rondom de coronamaatregelen besloot de Arembergschool om de keuring bij die school niet door te laten gaan.

VVN Zwartsluis organiseerde de keuring in samenwerking met de verkeersouders van de school. "De meeste fietsen die gecontroleerd werden, waren in orde", meldt de Sluziger afdeling van Veilig Verkeer Nederland.

Het viel de keurders op dat er dit jaar veel minder fietsen in aanmerking kwamen voor een herkeuring. "Fijn dat ook vooral de verlichting in orde was, vooral in deze tijd van het jaar is dat heel belangrijk."
ZWARTEWATERLAND- RENDO Fiber uit Meppel en DELTA Fiber Netwerk hebben de handen ineen geslagen om de bedrijventerreinen in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis te voorzien van glasvezel. Het netwerk wordt aangelegd als 30 procent van de ondernemers voor 7 december 2020 een glasvezelabonnement afsluit.

"Voor bedrijventerreinen is het vestigingsklimaat een belangrijk aandachtspunt. Een zakelijk glasvezelnetwerk draagt positief bij in het nog aantrekkelijker maken van de bedrijventerreinen in de gemeente Zwartewaterland. Met als gevolg dat meer ondernemingen zich er willen vestigen", aldus de beide bedrijven.

De aanleg van het glasvezelnetwerk zal naar verwachting medio 2021 starten. Meer is te vinden op gavoorglasvezel.nl/zakelijk.