Werkstraf voor jonge Hasselters

(vervolg van pagina 3)


"Jullie pakten de kleinere ondernemers die geen mogelijkheid hadden om te testen op nepgeld", verweet de officier van justitie aan de beide Hasselters.

"Ik dacht er niet goed bij na. Als ik er nu over nadenk begrijp ik niet dat ik dit deed. Ik dacht toen niet na over de gevolgen die dit met zich mee zou brengen”, aldus R. tijdens de zitting.

De politie heeft het overige geld opgehaald bij de dader thuis. Bij de andere betrokkene werd het geld door de politie in zijn auto gevonden.

Beide families waren verre van blij toen ze hoorden dat de jongens opgepakt waren. Ook de vriendinnen van S. en R. waren op z’n zachtst gezegd niet gecharmeerd van deze actie. S. kreeg het extra zwaar te voorduren. Hij verloor zijn baan en zijn geliefde wilde hem in eerste instantie niet meer zien.

Ondanks het feit dat er fikse gevangenisstraffen op dit soort zaken staan kwam de officier tot een taakstraf. “Jullie hebben open kaart gespeeld en de gedupeerden direct schadeloos gesteld. Daarnaast hebben jullie een blanco strafblad. Laat dit een waarschuwing zijn, de volgende keer is het OM minder coulant”, oordeelde de officier van justitie.

Ze legde een eis op tafel van 150 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf over een proeftijd van 2 jaar. De rechter ging mee in die eis.

“Onze ogen werden pas geopend op het politiebureau. We hadden van tevoren niet bedacht dat dit zo’n ernstig strafbaar feit was. Het is een passende eis, we begrijpen het”, klonk het instemmend vanuit de veroordeelden.