De Stadskoerier: kritisch, informatief en feitelijk

(door Johan van der Kolk, directeur BrugMedia)

De geuzennaam ‘luis in de pels’ omarmen wij bij De Stadskoerier met liefde. Wij willen informeren, maar moeten ook kritisch blijven. Vooral in deze tijden van nepnieuws wilt u als lezer ervan uit kunnen gaan dat de feiten kloppen.

Dat bleek onlangs toen tot twee keer toe via het RIVM het bericht naar buiten kwam dat er iemand in Zwartewaterland was overleden. Gevoel en feiten moeten wij als uitgever altijd zien te scheiden. Hoor en wederhoor is daarbij een vast gegeven.

Zo ook bij dit soort cijfers. Vanuit de Stadskoerier hadden wij zo ook onze twijfels bij deze cijfers.

Wij hebben hier kritische vragen over gesteld en onze twijfel bleek bewaarheid te worden. Het hoge aantal sterfgevallen bleek te komen door een administratieve inhaalslag.

De Stadskoerier gaat binnenkort op bezoek bij de GGD. We zullen ook dan een kritische blik tonen en vooral op zoek gaan naar betrouwbare feiten. Juist in deze tweede coronagolf is goede lokale journalistiek en de behoefte aan betrouwbare informatie erg groot.

Geen gevoel, maar feiten. Deze journalistiek benadering wordt mogelijk gemaakt door onze adverteerders die ook zelf volop uitdagingen hebben. De Stadskoerier is een gezonde krant en wil kritisch blijven schrijven over belangrijke onderwerpen, maar ook willen wij volop berichten over uw buurt, kerk of vereniging.

Vanaf januari 2021 starten wij met De Stadskoerier Extra, waar u voor slechts 0,77 cent per week lid van kunt worden. Daarmee maakt u de krant mogelijk, maar steunt u vooral de lokale journalistiek. Vanaf 25 november kunt u zich heel eenvoudig (digitaal) aanmelden via www.destadskoerier.nl.

Kunt u niet langer wachten? Stuur dan alvast een mail naar: abonnementen@brugmedia.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.