De foto van 'd'Olde Mesiene'
De foto van 'd'Olde Mesiene' Foto: Marc Brouwer

Stoomgemaal duikt op in een foto- wedstrijd van National Geographic

MASTENBROEK – “Het is voor mij eigenlijk gewoon thuis”, zegt Marc Brouwer over zijn foto van het Oude Stoomgemaal. Daarmee haalde hij de top-15 van de fotowedstrijd van National Geographic Magazine. De winnaar wordt aanstaande zondag bekendgemaakt.

De foto, genaamd ‘Stoomgemaal Mastenbroek', doet mee in de categorie Landschap. "Dat is niet de categorie waar ik heel veel mee doe”, vertelt Brouwer. "Maar ik dacht ‘ik stuur in ieder geval iets op'. Dat het zover zou komen, had ik totaal niet verwacht.” Jaren geleden begon hij met fotograferen, doordat zijn moeder dat ging doen. "Ik heb me bij een vereniging aangesloten en een maand later werd ik gevraagd om in een fotozaak te gaan werken. En dan krijg je natuurlijk heel veel mee.”
Het Oude Stoomgemaal is voor hem een beetje ‘achtertuin', vertelt hij. "Mijn ouders wonen daar, ik heb er ook altijd gewoond. Het is nog geen minuut lopen.” In augustus vorig jaar maakte hij de bewuste foto, waarmee hij kans maakt om de fotowedstrijd te winnen. Dat het zover komt, verwacht hij echter niet. "Er zitten zulke mooie landschapfoto's tussen dat ik niet denk dat ik het ga winnen, maar dat hoop ik het natuurlijk wel.”