Nieuws uit alle haarvaten van de samenleving

Als uitgever van de Stadskoerier.nl vinden wij pluriformiteit van groot belang. Zo bieden wij de mogelijkheid aan onze raadsleden in de gemeente om hun mening en/of visie te geven op een bepaald onderwerp of thema.

In de raadscolumn van vorige week gaf Tamme Spoelstra, fractievoorzitter van de ChristenUnie, aan dat de mens gebaat is bij een sterke sociale gemeenschap. Hij koppelde dit aan bijvoorbeeld de vraag waar we en hoeveel zonnepanelen en windmolens we moeten plaatsen.

Wij onderschrijven deze stelling en zien hierin een rol voor ons al uitgever van het gemeentelijke nieuwsblad. Wij zien het als onze taak om de inwoners van de gemeente Zwartewaterland te informeren over wat er speelt in hun samenleving. In de samenleving waar ze wonen en werken.

Willen wij deze functie goed vervullen dan moet het nieuws komen uit alle haarvaten van de gemeenschap. Uit alle steden, maar ook uit vele geledingen van onze maatschappij zowel sociaal, cultureel als maatschappelijk. Deze rol willen wij vervullen met onze redacteuren, maar ook met alle mensen die met regelmaat hun ‘stukje’ aanleveren voor de krant of die dit bericht zelf uploaden op onze site.

Met elkaar proberen we u op deze wijze wekelijks te voorzien van wat er in uw omgeving gebeurt, wat er staat te gebeuren of, nog belangrijker, wat er nodig is. Niet alleen kaal nieuws, maar ook met regelmaat aangevuld met de nodige achtergrondinformatie. De inhoud van de krant van 4 november spreekt boekdelen. Van het jubileum van de stadsbeiaardier en de diepere betekenis van dankdag tot de roep om vrijwilligers voor het winkeltje in 't Olde Staduus.
Voor het vervullen van deze functie hebben wij de afgelopen jaren voldoende gehad aan de inkomsten uit advertenties. Deze inkomsten staan de laatste jaren onder druk. De coronacrisis heeft dit extra duidelijk gemaakt. Wij stonden voor de keus. Maken we een gratis krant met minder redactionele inhoud of kiezen we juist voor meer redactionele inhoud, waarbij van onze lezers een kleine bijdrage vragen. Wij hebben gekozen voor dit laatste. Vanaf volgend jaar zal de Stadskoerier een betaald nieuwsblad worden. Zo willen wij onze rol vervullen om met elkaar een sterke sociale gemeenschap te blijven. Wij rekenen op uw steun.