Veerpont

GENEMUIDEN/ZWARTSLUIS - De wegwerkzaamheden in Zwartsluis zorgen ervoor dat de pont langere vaartijden heeft. Het veer is nu geopend van 5.00 tot en met 24.00 uur.

Die tijden gelden alleen voor doordeweekse dagen. In het weekend heeft de pont de gebruikelijke vaartijden, op zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur.

De verlengde vaartijden blijven waarschijnlijk gelden tot en met 18 december.

Schoorsteenbrand

GENEMUIDEN - De Genemuider brandweer rukte zondagavond uit naar een schoorsteenbrand aan de Westerkaai. Die bleek mee te vallen.

“Maar de vonken vlogen eruit”, vertelt een getuige. De brandweer heeft de schoorsteen geveegd en erger weten te voorkomen.

Vermissing

ZWARTSLUIS - De politie is zondagavond op zoek geweest naar drie jongetjes van rond de 10/11 jaar. Vlak voor middernacht werden de jongetjes aangetroffen in goede gezondheid.

Rond 20.10 uur werd een burgernetactie in Zwartsluis opgestart, die om 21.30 uur weer beëindigd werd. In Staphorst is om 22.00 uur een nieuwe burgernetactie gestart. Die actie werd om 23.58 afgesloten, de jongetjes waren weer gevonden.