Jeugdwerk aan de slag

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Anneke van Dijk trad onlangs aan bij Welzijn Mensenwerk en werd aanspreekpunt voor het jongerenwerk in Genemuiden. "We willen aan de weg timmeren, en contact met de jeugd hebben."

Het jongerenwerk laat zich niet dwingen door corona, zegt ze. "We gaan kijken naar kansen, kom met ideeën en initiatieven." De vraag aan inwoners van Genemuiden is daarom: 'wat missen jullie?'.

"Kom maar met de vraag", roept Van Dijk op. Zelf merkte ze overigens al dat er vraag is naar een goede plek om te zwemmen. Nu doet de jeugd dat veelal nog bij de pont. Wellicht dat er in de toekomst een zwemstrandje komt bij het Varkensgat.

Dat wil het jongerenwerk graag oppakken. "In Zwartsluis zijn we wel goed vertegenwoordigd, maar in Hasselt en Genemuiden zijn we minder betrokken, er zijn minder raakvlakken."

Met Van Dijk als contactpersoon wordt daar in Genemuiden aan gewerkt. "In Hasselt zoeken we nog wel een aantal mensen die ons kunnen versterken. Actieve moeders bijvoorbeeld, of mensen met creatieve gedachten."

Contact

Mensen die daarin een rol voor zichzelf zien weggelegd, kunnen contact opnemen met Van Dijk. Dat kan via a.v.dijk@welzijnmw.nl of 06-10106173.