Vervolg voorpagina Uitbreiding van Zevenhont

Voorafgaand aan de MER moet een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) worden opgesteld. Deze NRD bakent af wat er in het MER moet worden onderzocht. De NRD wordt naar de betrokken overheden gestuurd met het verzoek hier advies op te geven. Ook is de ontwerp-NRD ter inzage gelegd om alle belanghebbenden de gelegenheid te geven op de reikwijdte van het onderzoek te reageren.

Lege strook

Het is de commissie opgevallen dat tussen het bestaande bedrijfsterrein en de zuidelijke uitbreiding een strook onbenut blijft. Ook de NRD verklaart de aanwezigheid van die tussenruimte niet. “De strook is nu nog niet meegenomen in de planvorming omdat er nu sprake is van twee bestemmingsplannen”, legt Rietman uit.

Eén bestemmingsplan is waar de gemeente de gronden in eigendom heeft en uitgeeft, Zevenhont Oost. Het andere bestemmingsplan betreft Zevenhont Zuid en dat is een plan dat is opgesteld naar aanleiding van een concrete aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging. "Hier heeft de gemeente verder geen positie."

Wethouder/raadslid

Rietman stemde in 2019, toen hij raadslid was namens de PvdA, tegen het principeverzoek van de Condor Group voor de uitbreiding van Zevenhont. Nu is hij wethouder op dat dossier en vallen de uitbreidingsplannen onder zijn portefeuille. “Bij mijn aantreden heb ik aangegeven dat niet van mij verwacht mag worden dat ik afstand neem van eerder door mij ingenomen standpunten, maar dat tegelijkertijd van een wethouder mag worden verwacht dat hij loyaal uitvoering geeft aan democratisch genomen besluiten”, legt hij daarover uit.

"Van dat laatste is hier sprake. Voor mij betekent dat, dat ik bij die uitvoering probeer zo maximaal mogelijk rekening te houden met alle belangen die spelen bij de aanleg van deze uitbreiding van het bedrijventerrein. Aan landschappelijke inpassing en zo nodig compensatie elders wordt maximaal aandacht gegeven.”