Afbeelding
Stockfoto

Verrassende zege Klaas Wobben bij Damclub De Schuivende Schijf

ZWARTSLUIS - Klaas Wobben heeft vorige week een verrassende overwinning behaald in de eerste klasse van de competitie van Damclub De Schuivende Schijf. Verder waren er zeges voor Jan van der Kolk en Jacob Lok.

Aanvankelijk lag het dicht bij elkaar in de partij tussen Klaas Wobben en Henk Boers. De spanning liep op, omdat er geofferd moest worden om los te komen uit de benarde situatie. Boers moest het offer brengen, omdat hij als eerste aan zet was en dat pakte fout uit voor hem. Boers hoopte dat Wobben ging afruilen, maar Wobben deed dat niet en liet het erop aankomen. De laatste zet die Boers daarna kon doen was twee schijven geven. Wobben kreeg een dam, waarna de partij door hem werd gewonnen.

Jacob Lok speelde een boeiende wedstrijd tegen Harm de Jong. Naarmate de partij vorderde werd Lok steeds gevaarlijker. De Jong dacht na 32 zetten dat de partij zou afstevenen op remise, maar Lok dacht daar anders over. Lok maakte het voor De Jong mogelijk om een slag uit te halen die over twee kanten kon worden uitgevoerd. De Jong voerde de zet uit, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Eerst verloor hij zijn eerste schijf en daarna volgden er meer. De Jong verloor de partij.

Erik van Wendel had het zwaar tegen Jan van der Kolk. Naarmate de partij vorderde, werd Van Wendel naar achteren gedreven. Dat was niet goed voor zijn positie. Van der Kolk kwam eerder op dam en wist Van Wendel te verslaan.

In de tweede klasse van de interne competitie eindigden de partijen Folkert de Jong-Johan van Wendel-Wim Hammer-Kramer in remise.