Poetin stopt ermee

(door Enrico Kolk)

“Vladimir Poetin stopt. Eigenlijk zou het in De Stadskoerier bekendgemaakt worden, maar de New York Post was me voor”, grapte ik onlangs tegen een vriend. En inderdaad, de New York Post had een artikel gepubliceerd waar het vertrek van de Russische president Vladimir Poetin werd aangekondigd.

Natuurlijk was het een grapje. In De Stadskoerier vind je doorgaans nou eenmaal geen wereldnieuws. En dat is logisch; we zijn immers een lokale krant. En voor die lokale krant zijn soms de kleinste dingen wereldnieuws.

Ik noem de verbouwing van OBS Genne tot twee woningen (met Bed & Breakfast overigens), de aankondiging dat onze gemeente zonder actieve boa was, de vermelding dat het RIVM achterhaalde cijfers over het coronavirus in Zwartewaterland publiceerde en het ‘al dan niet toevallige’ faillissement van een firma in Genemuiden.

Nee, wereldnieuws is dat niet. Wel was het voorpaginanieuws op De Stadskoerier. Het is immers nieuw dat mensen soms in hun persoonlijke omgeving raakt. Ook het aantal keren dat deze berichten online werden gelezen onderstreept dat we met De Stadskoerier duidelijk voorzien in een nieuwsbehoefte. Voor de inwoners van Zwartewaterland heeft zulk nieuws vermoedelijk meer impact dan het vertrek van Vladimir Poetin.

Ik mag dat nu een aantal maanden brengen als eindredacteur van deze krant en hoop dat nog lang te kunnen doen. Vanaf volgend jaar zelfs met een uitgebreidere krant: De Stadskoerier Extra. Met uw steun kan ook het wereldnieuws daarin een plekje krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan de impact die de brexit met zich meebrengt op de bedrijvigheid in Zwartewaterland. En wat te denken van de gevolgen van de verkiezingen van volgend jaar? Dat kunnen we in de vernieuwde krant voor u uitlichten.

Doet u mee? Word lid!