Pietenjacht met fotowedstrijd en gluurpietentocht in Hasselt

HASSELT – Na de berenjacht, eerder dit jaar, gaat er nu een Pietenjacht van start in Hasselt. “Door de goede connecties van Sinterklaas met Nick Driessen mogen we gebruik maken van het Pietenjacht Doeboek”, aldus de organisatie.

Het Doeboek is te vinden op sinterklaashasselt.nl of op Facebook sinterklaashasselt. “Maak een mooie tekening of knutselwerk en hang deze voor het raam. Ook kan je aan de slag met het Doeboek. Maak van Hasselt de stad voor de Pietenjacht”, luidt de opdracht.

Aan ouders klinkt de oproep voor de mooiste ideeën om samen met de kinderen een spannende tocht te ondernemen richting 5 december. “Maak een mooie foto van jullie versierde raam stuur deze naar sint@sinterklaashasselt.nl of zet hem op Facebook sinterklaashasselt en maak kans op een mooie prijs”, meldt Sinterklaas. De fotowedstrijd gaat echter nog iets verder. Op de foto mag van alles staan, het knutselen met het Doeboek, van het versierde raam met de gluurpietjes of van de speurtocht zelf. Op 5 december vindt de trekking plaats en is er voor de winnaars een verrassing.

Gluurpietjes

Naast de Pietenjacht kunnen kinderen nu ook een gluurpietentocht lopen door Hasselt. Een groot deel van de winkeliers en ondernemers van het centrum Hasselt heeft namelijk met Sinterklaas afgesproken dat ze ervoor gaan zorgen dat er op een heleboel plekken bij hen gluurpietjes mogen verblijven.

“Nu de intocht niet kan plaatsvinden in ons mooie Hasselt heeft zowel de commissie Sinterklaas Hasselt in samenwerking met de Oranjevereniging en de winkeliers een aantal acties die elkaar mooi versterken”, laten zij weten.

Voortbordurend op een landelijk initiatief van de gluurpietjestocht hebben de winkeliers en ondernemers van het centrum van Hasselt met Sinterklaas afgesproken dat er een ware gluurpietenspeurtocht is.

Inwoners uit Hasselt kunnen deze tocht versterken door zelf gluurpieten of knutselwerken van gluurpieten voor het raam te hangen. Vanuit de commissie Sinterklaas Hasselt is er op Facebook een Doeboek te downloaden waarin men de gluurpieten kan turven.

Er volgt ook een plattegrond om nog iets gerichter te kunnen speuren door Hasselt. “Ben je minder creatief of wil je een net zo’n prachtige piet als de winkeliers hebben? Dan is deze ook te verkrijgen bij Vivant te Hasselt.”

De spelregels en andere nieuwtjes komen beschikbaar op de Facebookpagina ‘gluurpietjes speurtocht Hasselt’.