Afbeelding
Foto: Mike Labrum via Unsplash

De Baak en Ichthuskerk herdenken de overleden

HASSELT – Het is zondag de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Dat wordt ook wel Eeuwigheidszondag genoemd. In veel kerken worden de namen genoemd van hen die in het afgelopen jaar zijn overleden. In de Ichthuskerk en De Baak is er mogelijkheid om een kaars aan te steken voor wie gemist wordt.

In zowel de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan als in De Baak aan de Oudendijk is er zondag voor elke inwoner van Hasselt die daar prijs op stelt tussen 17.00 en 19.00 uur gelegenheid om een kaars aan te steken, even stil te zijn en te gedenken.

Mensen zijn van harte welkom, volgens de beide kerken die samen de Protestantse gemeente Hasselt (in wording) vormen. “Vanwege de coronabeperkingen dient u wel tevoren het kerkgebouw van uw keuze op te geven. Mailt u vóór vrijdagavond 18.00 uur naar: herdenkingbaak@pknhasselt.nl als u naar De Baak wenst te gaan en naar herdenkingichthus@pknhasselt.nl als u naar de Ichthuskerk wilt.”

Degene die zich aanmeldt krijgt dan een exact tijdstip teruggemaild hoe laat hij of zij in de kerk van de keuze verwacht wordt. In elke kerk mogen zich per 20 minuten maximaal 30 personen bevinden. Buiten mag beslist geen groepsvorming plaatsvinden. “Dus geen wachtrij voor aanvang van de plechtigheid en geen groepsvorming buiten bij het verlaten van de kerkzaal.”

De ingang van de Ichthuskerk bevindt zich onder de toren en de uitgang is via de Schakel. In de Baak zal de looproute duidelijk aangegeven worden.