De laatste zeven jaar is er flink aan de weg getimmerd in Genemuidens jongste woonwijk.
De laatste zeven jaar is er flink aan de weg getimmerd in Genemuidens jongste woonwijk. Foto: Enrico Kolk

Bouwtempo Tag-West gaat omhoog; nieuwe fase krijgt vorm met ontwikkelaar en bouwer Heutink

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN – Het bouwtempo op Tag-West wordt opgeschroefd. Dat zegt wethouder Harrie Rietman. Buiten de woningen die al in aanbouw zijn, staan er nog 56 op stapel in de eerste fase. Met de plannen die gemaakt worden voor de volgende fase kan Genemuiden weer acht jaar vooruit, is zijn inschatting.

Ook de nieuwe plannen worden uitgevoerd door de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden, omdat die de eigenaar is van de grond. De combinatie bestaat alleen nog in naam; in de praktijk is alleen aannemer Heutink overgebleven. Twee andere aannemers werden door Heutink uitgekocht, een derde ging inmiddels failliet.

Met die aannemer lag de gemeente in het verleden al overhoop. Daarbij werden zelfs juridische stappen gezet. Dat is nu on hold gezet in de verwachting er samen uit te komen, zegt Rietman.

“Wat we nu proberen is om met hem tot sluitende afspraken te komen over wat er gebouwd gaat worden.” De gemeente had juridisch wel kunnen gaan vechten tegen de aannemer. “We zijn het niet uit de weg gegaan. Maar dat zou betekenen dat Genemuidenaren daar de verliezers van zouden worden. Dan komt het hele bouwen stil te liggen.”

De wethouder wil de perikelen liever achter zich laten en vooruitkijken. "Daarom maken we heldere afspraken over de toekomst.” Het eind van eerste fase komt nu in zicht. Bijzonder detail is dat daarin meer woningen worden neergezet dan eigenlijk de bedoeling was. "De eerste fase zou klaar zijn met 230 woningen. Die staan er nu bijna”, zegt Rietman.
(Lees verder op pagina 7)