Voedselbank spaart Douwe Egberts punten

ZWARTEWATERLAND – De voedselbanken gaan in december weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Ook Voedselbank Zwartewaterland doet mee aan die actie. De inzamelingsactie van vorig jaar leverde in Zwartewaterland op deze manier maar liefst 524 pakken koffie op.

De voedselbank roept op om plaatsgenoten eens extra aandacht geven. “Dat is een kleine moeite.” De totale opbrengst van de waardepunten wordt bij Douwe Egberts verzilverd voor koffie. “Douwe Egberts zal ook dit jaar de opbrengst weer met een mooi percentage verhogen.”

Vanaf 1 december 2020 tot en met 5 januari 2021 zijn er verspreid door het gehele land meer dan 1.000 inzamelpunten. Voor de Voedselbank Zwartewaterland kunnen de waardepunten in de speciaal hiervoor bestemde dozen worden ingeleverd bij de Boni en Albert Heijn in Genemuiden, bij de Boni en de Jumbo in Hasselt en bij de Coop in Zwartsluis.
Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien nog veel punten hebben liggen, dan zijn die ook van harte welkom.

Vrijwilligers van de voedselbank kunnen die eventueel bij het bedrijf of kantoor ophalen. Daarvoor kunnen mensen contact opnemen met 06-53365549 of 06-57845061.

Hoewel deze inzamelingsactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen, komen de in Zwartewaterland ingezamelde punten ook daadwerkelijk ten goede aan pakken koffie voor de Voedselbank Zwartewaterland.