Doneeractie

GENEMUIDEN - Navaliaburcht outdoorsports wil dit voorjaar van start. Om dat te realiseren, is er een doneeractie gestart voor de aanschaf van een stormbaan.

Met de nieuwe sportlocatie wil de initiatiefnemer ‘beweegarmoede’ tegengaan. Het is de bedoeling om straks activiteiten zoals soft paintball en teambuilding aan te bieden. “Ook de verhuur van verschillende doe- en funboxen, E-fatbikes en E-choppers is straks mogelijk.”

Omdat het project een semi-openbare ruimte wordt, en tussen zorg en sport valt, is er geen subsidie voor. Daarom is nu een doneeractie gestart. Doneren kan via www.navaliaburcht-outdoor.nl. Wie boven de 15 euro doneert, krijgt een ademend herbruikbaar mondkapje. Die zijn overigens ook los te kopen.

Bedrijfsbezoek

ZWARTEWATERLAND - Burgemeester Eddy Bilder bracht vrijdag een bezoek aan drie bedrijven.

Het bezoek aan CCR Motoren in Hasselt, Active Creations in Zwartsluis en Alluance Group in Genemuiden vond plaats in het kader van de Dag van de Ondernemer. Hij dankte hen namens de gemeente Zwartewaterland voor hun lef en doorzettingsvermogen.

”Deze ondernemers investeerden de afgelopen periode in hun nieuwe bijzondere bedrijfspanden. Zij staan symbool voor alle ondernemers”, aldus de gemeente. Die spreekt haar waardering uit voor alle ondernemers en bedankt hen voor hun bijdrage aan de samenleving.