Schaapsteeg dicht

KAMPERZEEDIJK - De Schaapsteeg is van 7 tot ongeveer 18 december afgesloten voor al het verkeer. Alleen (brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad.

Op het weggedeelte tussen de Groene Steeg en huisnummer 1-4 aan de Schaapsteeg vervangt de Schagen het asfalt. Vervolgens komt er een bermverharding. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer tien werkdagen duren. "Deze planning is sterk afhankelijk van het weer", zegt de gemeente.

In januari 2021 reconstrueert aannemer Schagen het weggedeelte van Schaapsteeg 1-4 tot en met de aansluiting van het fietspad nabij Kamperzeedijk. Ook het laatste gedeelte van de Schaapsteeg, de aansluiting op de N760, wordt in 2021 aangepakt. Wanneer deze werkzaamheden precies plaatsvinden, is nog niet bekend.

Drie slachtoffers in tweede coronagolf

ZWARTEWATERLAND - De tweede coronagolf heeft tot nu toe van drie mensen het leven geëist.

Dat zei burgemeester Bilder donderdagavond op ZwartewaterFM. In de uitzending zei hij ook dat het aantal meldingen van positieve testen gestegen is. Mogelijk is er een clusterbesmetting in Zwartsluis, maar dat is niet zeker.

Rectificatie

ZWARTEWATERLAND - In De Stadskoerier van vorige week stond in het artikel over Tag-West vermeld dat een derde bouwbedrijf failliet zou zijn gegaan. Dat is niet het geval.

Bouwbedrijf Brouwer is niet failliet gegaan maar werd overgenomen door projectontwikkelaar Heutink.

eHerkenning

ZWARTEWATERLAND - Ondernemers die digitaal zaken willen blijven doen met de gemeente Zwartewaterland moeten voor 16 december het betrouwbaarheidsniveau van hun eHerkenning verhogen naar niveau 3. Het gaat om een wettelijke verplichting.

Bedrijven kunnen hun betrouwbaarheidsniveau verhogen bij de leverancier van hun eHerkenningsmiddel. De kosten voor de verhoging (upgrade) naar niveau 3 variëren per aanbieder, maar zijn ongeveer 45 euro per jaar.

Ieder persoon binnen een bedrijf dat wil inloggen met eHerkenning, moet een persoonsgebonden eHerkenning met machtiging hebben. Die mag niet worden overgedragen of gedeeld.

Alle informatie is te vinden op
eHerkenning.nl

Sinterklaasbingo

GENEMUIDEN – Voor de GOV-bingo, die aanstaande zaterdag plaatsvindt, kunnen nu ook online kaarten besteld worden. Dat kan via sinterklaasbingogenemuiden.nl.

De opbrengst van de bingo komt ten goede aan vijf goede doelen: De Wijkwieg, Refilwe, Kinderboerderij De Taghof, Philadelphia en Zorgboerderij de Pieperhoeve.