Boxum breekt Regio-record

HOOGEVEEN - Storm Boxum uit Zwartsluis heeft zaterdag een record van regio oost uit 2011 voor 13-jarigen uit de boeken gezwommen.

Door de huidige coronamaatregelen en eisen van het NOC*NSF traint Boxum momenteel volledig in Drachten onder leiding van Henri Koek. In Hoogeveen maakte Boxum (2007) een prima indruk.

De zwemmer van Swol 1894 verbrak met een tijd van 1.07.72 zijn persoonlijk record op de 100 meter rugslag met bijna vier seconden. Op de 200 meter schoolslag was hij bijna tien seconden sneller dan zijn persoonlijke toptijd (2.37.85). Dat was dus goed voor een (nog officieus) Regio Oost-record. Dit betekent dat Boxum de snelste tijd ooit heeft gezwommen op deze afstand in de provincie Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Louter remises
bij Damclub DSS

ZWARTSLUIS - In de interne competitie van Damclub De Schuivende Schijf vielen er vorige week louter remises te noteren. In de eerste klasse eindigden drie partijen in remise. Dat gebeurde ook in de tweede klasse.

Als dammer krijg je er wel eens mee te maken dat de aandacht verslapt. Men spreekt dan wel over damblindheid. Romke de Jonge leek hier vorige week last van te hebben. Tegen Klaas Wobben had hij de partij in handen, maar door een fout gaf hij de zege uit handen. Hij moest vijf schijven slaan, maar sloeg er maar drie. Door deze misslag moest hij genoegen nemen met remise.

De partij tussen Harm de Jong en Erik van Wendel was boeiend om te zien. Van Wendel had kansen op winst, maar De Jong koerste vakkundig af op remise. Henk Boers speelde tegen John Folkerts. Na de 40ste zet bood Boers remise aan. Folkerts hoefde daar niet zo lang over te prakkiseren want hij had ook wel gezien dat de partij afstevende op remise.

In de tweede klasse speelde Anne de Jong tegen Hylke Kramer. De vorige keer won De Jong nog van Kramer, maar vorige week had hij het moeilijker. Ook Johan van Wendel en Wim Hammer kwamen niet verder dan remise. Folkert de Jong en Roelof van Benthem speelden eveneens remise. Het lukte Van Benthem niet om zijn ervaring die hij opdeed in de eerste klasse om te zetten in winst.

Speculaasactie
gesneuveld

HASSELT - De speculaasactie van SV Hasselt heeft dit jaar geen doorgang gevonden. “Het coronavirus maakt het voor ons om organisatorische redenen moeilijk om deze actie nu te houden”, zo laat de vereniging weten.

De speculaasactie wordt normaal gesproken begin oktober gehouden. Dit keer gingen er echter geen gymnasten van SV Hasselt langs deuren met speculaas, brok of pop.

Met de opbrengst van deze actie kan de vereniging de contributie zo laag mogelijk houden en kan er worden geïnvesteerd in nieuwe toestellen. "Wij hopen op een volgend moment een (andere) actie te kunnen opzetten samen met onze enthousiaste leden.”