Afbeelding
Archieffoto: Gerrit Slurink

Amnesty houdt actie voor Algerijnse activist

HASSELT – De Amnesty Werkgroep Hasselt houdt op 10, 11 en 12 december een schrijfactie in de bibliotheek. Die is gericht op de Algerijnse activist Abdallah Benaoum.

“Hij zit in de gevangenis omdat hij op Facebook kritiek uitte op de regering. Hij is hartpatiënt en moet geopereerd worden, maar krijgt niet de medische zorg die hij nodig heeft. Zijn gezondheid gaat snel achteruit”, aldus de werkgroep.

Er liggen op 10, 11 en 12 brieven klaar die mensen kunnen ondertekenen en enveloppen om van adres te voorzien. De werkgroep houdt normaliter het hele jaar door schrijfacties. Dat kan nu niet, maar een schrijfactie in de bibliotheek is wel mogelijk. Voor deelname of informatie: werkgroepamnestyhasselt@gmail.com.

Amnesty International is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de rechten van de mens. Zij doet voortdurend een beroep op officiële instanties de rechten van de mens te eerbiedigen en bemoedigt gewetensgevangenen in veel landen. Velen in Hasselt dragen hierin hun steentje bij. "Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de vuist is tegen onrecht." Via www.amnesty.nl/kom-in-actie kan ieder deelnemen of zich aanmelden.