Afbeelding
Foto: Politie

Politie vermoedt voorkomen misdrijf

GENEMUIDEN – De politie heeft zondagochtend een fiets van een omstander ingevorderd om te kunnen zoeken naar verdachte personen. “Collega’s willen graag deze persoon nog even persoonlijk bedanken”, laat de politie weten.

In de Vogelbuurt in Genemuiden werd zondagmorgen tussen 4.00 en 8.00 uur een verdachte Mercedes aangetroffen. Toen de politie de inzittenden aansprak, sloegen die op de vlucht. Agenten wisten één verdachte aan te houden en later diezelfde ochtend nog een. De twee twintigers uit Almere zijn inmiddels alweer op vrije voeten. Bij de politie bestaat het vermoeden dat met de actie een misdrijf voorkomen is. In het voertuig, waarvan de kentekenplaten waren afgeplakt, werd een voorhamer aangetroffen. Wat het plan van de verdachten was, is niet bekend.

Zowel de eigenaar van de fiets als mensen met tips of een vermoeden over het plan van de twee verdachten kunnen contact opnemen met 0900-8844.

In de nacht van zaterdag op zondag vond ook een poging tot inbraak plaats bij een bedrijf aan de Puttenstraat in Genemuiden.