N331 en N334 volgend jaar weer dicht voor aanbrengen deklaag

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS – De N331 en N334 gaan volgend jaar opnieuw dicht. Wanneer is nog niet bekend, maar dan moet de deklaag van het asfalt aangebracht worden. De huidige werkzaamheden zijn komende vrijdag klaar.

Al voor de start van de werkzaamheden ontstond commotie. Doorgaande wegen in Zwartsluis zouden voor langere tijd afgesloten zijn. Zowel gemeente als ondernemers kwamen daartegen in het geweer.

Wethouder Maarten Slingerland voerde een gesprek met gedeputeerde Bert Boerman. Na dat gesprek viel het besluit om de werkzaamheden ’s nachts uit te voeren. De afgelopen tijd waren wegen in Zwartsluis daarom tussen 19.00 en 5.30 uur regelmatig afgesloten.

Juist omdat de werkzaamheden ’s nachts plaatsvinden is het niet mogelijk om de deklaag van het asfalt aan te brengen, zegt een woordvoerder van de provincie. “Dat heeft te maken met de weersomstandigheden.”

De bovenste laag van het asfalt wordt daarom na de winter aangebracht. Dat kan in februari zijn, maar ook nog later, afhankelijk van de weersomstandigheden. Hoe lang die werkzaamheden duren, is ook nog niet bekend.

Wel laat de provincie weten een herhaling van zetten te willen voorkomen. "Uiteraard zullen we dat op dat moment tijdig communiceren richting de omgeving en weggebruikers", aldus de woordvoerder.