Afbeelding
Foto: ZvZwartsluis

Onderlinge zwemwedstrijden bij ZvZwartsluis in coronatijd

ZWARTSLUIS - Nu alle competities en circuits stil liggen in de amateursport, en dus ook in zwemsport, heeft de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond) het Virtuele Wintercircuit bedacht. Dat is een circuit van onderlinge wedstrijden binnen de eigen club voor junioren en jeugd. ZvZwartsluis deed mee met circa vijftien zwemmers.

Samen met de resultaten van de clubs in de regio en in het hele land worden regionale en landelijke rankings bijgehouden. Een mooie manier zwemmers te stimuleren en om te kijken waar iedereen staat.

Omdat het onderlinge wedstrijden voor de junioren en jeugd zijn kunnen ze volledig corona-proof worden georganiseerd. ZvZwartsluis doet met ongeveer vijftien zwemmers mee.

Persoonlijke records

Tijdens de eerste wedstrijd op 27 november werden al mooie persoonlijk records gezwommen door de zwemmers van ZvZwartsluis. Die trend werd doorgezet tijdens de wedstrijd van 4 december. Op 11 december werd het circuit afgesloten. "Deze wedstrijden kunnen we alleen maar mogelijk maken met de inzet van ouders die als vrijwilliger meehelpen. Ontzettend goed om te zien dat iedereen zijn schouders er onder zet om deze wedstrijden drie weken op rij mogelijk te maken", aldus de zwemvereniging uit Zwartsluis.

Bijzondere prestaties

Tijdens de wedstrijd van 4 december heeft de voorzitter van ZvZwartsluis, Jackelien Wassens, medailles uitgereikt aan Arthur Alberts, Kim Schraa, Myrthe Dorgelo en Carlijne Sam. Zij zwommen vorig seizoen het Lange Afstand Circuit (tot aan de coronastop).

Dan waren er nog twee prestatiemedailles, deze worden uitgereikt aan zwemmers die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd op een afstand. Myrthe Dorgelo kreeg deze medaille voor haar prestatie op de 400 meter wisselslag LB (lange baan) in Drachten op 1 maart 2020.

Emmelien Smelt kreeg een prestatiemedaille voor haar prestatie op de 50 meter vrij KB (korte baan) op 11 januari dit jaar in Zwolle. Tot slot heeft Smelt op 22 februari 2020 het regiorecord op de 400 meter wisselslag LB voor meisjes tot 12 jaar verbroken. Daarvoor kreeg ze een oorkonde uitgereikt.

Normaal worden deze medailles en oorkondes tijdens de jaarlijkse startdag aan het begin van het seizoen uitgereikt. Door de coronamaatregelen kon die dag dit jaar niet doorgaan.