Radiomarathon gaat niet door

ZWARTEWATERLAND - De radiomarathon van ZwartewaterlandHelpt gaat dit jaar niet door. De veertiende editie wordt verplaatst naar 16, 17 en 18 december 2021.

Normaal gesproken zou een deel van Onder de Luifel in Hasselt volgende week omgebouwd worden tot tijdelijke radiostudio. Vanwege de landelijke maatregelen rondom het coronavirus blijft het stil in het café. “Gezien de vele activiteiten rondom de uitzending en de gezelligheid in de studio, is het onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden”, aldus het bestuur.

De radiomarathon wordt volgend jaar gehouden voor de Fleur Bloemen Stichting. Deze stichting zet zich in om pesten onder jongeren en kinderen tegen te gaan. De stichting maakt pesters bewust van de mogelijke gevolgen van hun pestgedrag. Dit doen ze onder andere door het geven van voorlichting op scholen en bij verenigingen.

Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl.

Glasvezel wordt definitief aangelegd

ZWARTEWATERLAND - De aanleg van glasvezel in Zwartewaterland kan starten. Volgens DeltaFiber zijn er voldoende aanmeldingen binnengekomen om het glasvezel te gaan aanleggen.

De aannemer is in november al gestart met de woningschouw in Zwartsluis. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, maar alsnog mee willen doen, kunnen zich nog steeds aanmelden voor aanleg zonder extra kosten. Dat kan door een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders. Meer informatie over aanmelden is te vinden op gavoorglasvezel.nl. Via de postcodecheck op die site is de voortgang van de aanleg te volgen.