Sportclub juicht bij NSC Nijkerk. De laatste wedstrijd in de reguliere competitie, die niet wordt hervat.
Sportclub juicht bij NSC Nijkerk. De laatste wedstrijd in de reguliere competitie, die niet wordt hervat. Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden blij met poule-indeling

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUDEN - Sportclub Genemuiden sprak onlangs de voorkeur uit voor een halve competitie. De KNVB heeft anders besloten. Sportclub Genemuiden moet straks spelen in een regionale halve poule. Sportclub Genemuiden-voorzitter Luuk Drost laat weten blij te zijn met de poule-indeling.

De KNVB besloot vorige week dat de huidige competities in de tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen niet worden uitgespeeld. In plaats daarvan kiest de KNVB voor het opdelen van de competities in regionale poules. En dat betekent dat Sportclub Genemuiden straks gaat spelen tegen Berkum, Urk, Flevo Boys, HZVV, Noordscheschut, ONS Sneek en Buitenpost. In de andere poule spelen Eemdijk, SDC Putten, RKAV Volendam, AZSV, NSC Nijkerk, DETO, Swift en ASV De Dijk.

In de halve poules treffen de ploegen elkaar uit en thuis. De KNVB gaat er bij dit scenario (scenario 3) vanuit dat er medio januari, of iets later, kan worden gestart. Er wordt doorgespeeld tot het weekend van 20 juni. De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie. De aangepaste opgezet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities later dan het eerste weekend van maart volgend jaar van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.

Sportclub Genemuiden-voorzitter Luuk Drost laat weten blij te zijn met de indeling. "Dit had onze voorkeur. Ik ben blij dat de KNVB de poules zo heeft ingedeeld.” Uiteraard had hij liever gezien dat de KNVB voor een halve competitie had gekozen. "Dat doet het meeste recht aan de competitieopzet. Ik had ook verwacht dat de KNVB hiervoor zou kiezen. Ik vind het wel opmerkelijk. De Stentor berichtte onlangs dat de meerderheid van de clubs een voorkeur had voor een halve competitie”, aldus Drost. In de tweede en derde divisie spelen echter veel clubs uit het westen van het land. Een halve regionale poule, staat daar garant voor vele derby's. Dat lijkt de doorslag te hebben gegeven. "Of ik teleurgesteld ben? Nee, zeker niet. Het uitspelen van de competitie was niet realistisch. Dan blijven een halve competitie of een regionale halve poule nog over. Je hebt altijd voors en tegens. Ik vind het vooral mooi als we straks weer kunnen voetballen”, aldus Drost.

Volgens de KNVB had zeventig procent van de clubs een voorkeur voor het stopzetten van de lopende competities. Daarnaast werd scenario 3 volgens de KNVB het vaakst als eerste voorkeursscenario aangewezen. De voetbalbond laat weten dat het bestuursbesluit voor de tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen geen betekenis heeft voor de overige klassen van het amateurvoetbal. “Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.”