Exposanten gezocht

GENEMUIDEN – Een expositie in ’t Olde Staduus moet de gevoelens van amateurkunstenaars verbeelden. Gaellemunigers krijgen de uitnodiging om hun gevoelens eens op het doek te zetten of op een andere manier uit te beelden, zoals bijvoorbeeld in aquarel, tekening, houtsnijwerk, textiel en dergelijke.

“We hopen op een veelzijdige inbreng”, zegt Co Mateboer. “Niet alleen de sombere kanten, maar ook uitingen van humor, hoop en verwachting. Het gaat om wat de amateurkunstenaar ziet, voelt, weet en ervaart.”

Bedoeling is dat de expositie een spiegel wordt van de samenleving. “Het woord corona is deze tijd bijna dagelijks in onze mond, want het woord heeft een enorme impact op onze samenleving”, zegt Mateboer. “Het geeft eenzaamheid en stress, leed en zorg. Misschien kunnen we daar samen iets aan doen.”

Bezig zijn in groepsverband is momenteel niet mogelijk. "Nu dat nietkan, ligt er nu een uitdaging voor de liefhebber persoonlijk.” Iedereen die dit aanspreekt kan tot 20 december reageren. De expositie is waarschijnlijk rond Pasen.

Informatie is te krijgen bij Co Mateboer, bij voorkeur per mail via jmateboer@solcon.nl en anders telefonisch: 038-3855186.

Sport- en spelmiddag voor kinderen

GENEMUIDEN – De buurtsportcoaches organiseren een sport- en spelmiddag. Die vindt plaats op woensdag 16 december in d’Overtoom in Genemuiden met twee verschillende rondes.

Kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 zijn welkom. De eerste ronde is van 13.15 tot 14.30 uur, de tweede van 15.00 tot 16.15. Kinderen kunnen freerunnen, trefbal, sjoelen of een potje tafeltennis doen.

Aanmelden kan op www.bewegeninzwartewaterland.nl vóór 14 december door te klikken op de activiteit en gegevens in te vullen.