Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nooitgedacht bedankt Jaap Spans

DE KRIEGER - Voor de tweede maal in haar bestaan kon ijsclub Nooitgedacht haar jaarvergadering niet houden. In 1944 kon het niet vanwege oorlogsomstandigheden en nu niet wegens de coronamaatregelen.

Normaalgesproken wordt een jubilaris op de jaarvergadering in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn/haar jarenlange inzet voor de club. Dat gebeurde nu alsnog: Jaap Spans is 25 jaar zowel bestuurslid als ijsconsul voor de toertochten. De voorzitter bracht de dank aan Spans thuis over, vergezeld met een herinneringsbord en een bos bloemen.

De jaarvergadering kon niet doorgaan, maar voor het overige stond het bestuur wel paraat om het schaatsen te bevorderen, zoals het exploiteren van de ijsbaan en het verrichten van alle handelingen die met deze doelstelling verband houden.

De afgelopen zomer is er hard gewerkt bij de ijsbaan. Het schilderwerk is gedaan en ook de lichtmasten zijn nu op orde. "Een winter zonder vorst is niet iets waar een ijsclub alles voor doet, maar tegen het weer kan niemand op”, aldus de ijsclub. Omdat er geen vorst was, is het winterseizoen afgesloten met een avond naar Thialf in Heerenveen, zo'n honderd leden bonden daar de schaatsen onder.

De leden steunden hun club ook bij de Rabo Club Support. "Dat bracht weer een mooi bedrag op voor de kas", besluit de ijsclub.