Afbeelding
Beeld: by Tingey Injury Law Firm via Unsplash

Man krijgt celstraf na verkrachting bij feest in een keet in Genemuiden

ZWOLLE (JPZ) – Voor het verkrachten van een jonge vrouw na een feest in een keet in Genemuiden heeft een man twee jaar cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk gekregen. De straf die de rechtbank hem donderdag oplegde was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Na afloop van een feest in een keet in de nacht van 22 op 23 september 2018 in Genemuiden ging de 22-jarige L. R. er grappend op de fiets van een jongedame vandoor. Ze springt achterop en het stel besluit verderop te gaan 'struken duken', ofwel het voor de lol in struiken duiken.

Na zo'n duik begint hij haar te zoenen. Ze zoent terug, maar hij gaat verder dan ze wil en trekt haar broek uit. Ze hebben gemeenschap, iets wat zij niet wilde. In een whatsappgesprek enkele uren later schrijft ze over 'een verkrachting'. R. reageert dat hij 'zichzelf wel wat aan kan doen.'

Er is geen reden om te twijfelen aan de verklaring van het slachtoffer, meent de rechtbank in Zwolle. De gevonden spermasporen op haar slip maar ook de gesprekken via whatsapp bevestigen haar verhaal. R. moet haar een schade van 5.300 euro vergoeden.

Mishandeling

De man stond ook terecht voor een mishandeling op de Biestemerk in 2019. Hij zou een man een kaakbreuk geslagen hebben. Ook dat feit acht de rechtbank bewezen. R. moet ook zijn schade vergoeden, in totaal 1.900 euro.