De bewoners van verschillende huizen zijn enorm boos. Ze praten er met elkaar over onder het spandoek dat de inmiddels geannuleerde renovatie aankondigde.
De bewoners van verschillende huizen zijn enorm boos. Ze praten er met elkaar over onder het spandoek dat de inmiddels geannuleerde renovatie aankondigde. Foto: Enrico Kolk

Bewoners van Binnenlanden woest: renovatie is van de baan

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Bewoners van de wijk Binnenlanden in Genemuiden zijn woest. Ze kregen vrijdag een brief met de mededeling dat de aangekondigde renovatie in hun woonwijk niet doorgaat.

Die bewuste brief werd bij bewoners afgeleverd op vrijdag, de dag dat het kantoor van Wetland gesloten is. Dat dat een bewuste keuze was, ontkent woordvoerder Marieke Bentink van Wetland Wonen echter, wel noemt ze het 'niet gelukkig gepland'. "Wel was het een bewuste keuze om de brief zo snel als mogelijk was te versturen", reageert ze. "Hier houden we een volgende keer rekening mee."

Onvoorzien

De renovatie kan niet doorgaan omdat de fundering niet sterk genoeg is. "Wij wisten dat de bodem in deze wijk zakt, dat hoeft geen probleem te zijn voor een verbouwing", aldus Bentink. Begin dit jaar kwamen er signalen dat er in de wijk problemen waren met de fundering. Daarop is er een onderzoek gestart, met als resultaat dat de renovatie van 81 woningen van de baan is. En dat heeft verstrekkende gevolgen, voor veel bewoners van de wijk. Ze voelen zich 'afgescheept' met een schilderbeurt, die in de brief werd aangekondigd.

"We zaten er echt op te wachten", vertelt Hilly Schuurman, een van de huurders van Wetland.

Lees meer hierover op pagina 3.

De bewoners van verschillende huizen zijn enorm boos. Ze praten er met elkaar over onder het spandoek dat de inmiddels geannuleerde renovatie aankondigde.