Afbeelding
Bas Wilberink

Ontsnappingsclausule ingesteld voor eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Als het instellen van eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat op andere plekken leidt tot ernstige overlast, wil de coalitie dat er alternatieve inrichtingsplannen gepresenteerd worden. Daarvoor dienden ChristenUnie, SGP en PvdA donderdagavond een motie in.

Volgens de partijen is herinrichting van de Hoogstraat noodzakelijk. Eenrichtingsverkeer blijft daarbij wel het uitgangspunt. “Maar indien de invoering van eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat op enigerlei wijze gaat leiden tot ernstige overlast op andere plaatsen in het historisch centrum, is dit reden tot heroverweging van het uitgangspunt”, vinden de partijen.

"Wij zien de uitgangspunten als een basisprincipe, maar ze zijn niet in beton gegoten", merkte SGP-fractievoorzitter Klaas Huisbrink op. Dat riep bij John Smits (VVD) de vraag op of het dan nog wel nodig is om uitgangspunten vast te stellen. "Moeten we er nog wel over discussiëren?", vroeg hij zich af.

Kira Fijn van BGZ vindt van wel. "De wens voor tweerichtingsverkeer is niet nieuw", merkte ze op. "Al sinds 2004 geven inwoners en ondernemers steeds weer aan grote nadelen te zien van of het autoluw maken of het invoeren van eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat." In 2019 werd, met feiten onderbouwd, gekozen voor tweerichtingsverkeer, meldt ze. "Niks kwam bij dat besluit in het geding. Het was een andere oplossing dan de wens van eerdere colleges, maar wel gedragen onder inwoners en ondernemers. U zegt ja en doet nee." Het onderzoek naar de verkeersintensiteit is achterhaald, volgens Fijn. "Toen was de Hoogstraat nog verbonden met de N331." Ze stelde dat het verkeer na de afsluiting drastisch verminderd is, maar dat niet gaat veranderen wanneer er eenrichtingsverkeer wordt ingesteld.

Roel Withaar van Gemeentebelangen verbaast zich over de boosheid van sommige inwoners. "Ik ben verwonderd en verbaasd dat mensen verrast zijn door het eenrichtingsverkeer. Daar praten we al sinds 2014 over."

Martijn Riezebosch (CDA) meldde liever een knip aan te brengen. "Dat we nu instemmen met de aanleg van een parallelweg en dan het eenrichtingsverkeer eerst gaan uitzoeken. Ik werk liever met een goed voorstel in de toekomst, dan nu met een zwabberend besluit."
PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra vindt het belangrijk dat Hasselt een levendig en aantrekkelijk centrum heeft. "Waar fietsers en wandelaars zich comfortabel en veilig kunnen bewegen", zei ze. "Toen het historische centrum ontwikkeld werd, kon men niet weten dat er nu zoveel gemotoriseerd verkeer zou zijn. En we willen inwoners en ondernemers die om actie gevraagd hebben, serieus nemen. Het vaststellen van uitgangspunten geeft richting aan die plannen." Ze erkende dat niet alle neuzen dezelfde kant op kunnen staan. "We zitten in een situatie waarin zoveel verschillende belangen spelen, dat het niet altijd mogelijk is dat iedereen er blij mee is."

Wethouder Harrie Rietman gaf aan uit te gaan zoeken welke gevolgen elke te nemen verkeersmaatregel heeft. "We gaan in gesprek met belanghebbenden en hopen dat een heel breed gedragen plan dan het eindresultaat is."

Aan het nieuwe verkeerscirculatieplan voor Hasselt kan de komende maanden gewerkt worden, nu de gemeenteraad de uitgangspunten daarvoor heeft vastgesteld. Onbekend is nog hoe dat plan eruit gaat zien, maar eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat staat nog niet vast.