Rob Spijkerman
Rob Spijkerman Foto: Nadja Stegeman / Active Creations

Rob Spijkerman trekt de zwembad-deur dicht

ZWARTEWATERLAND - In een digitale borrel konden medewerkers van de zwembaden afscheid nemen van manager Rob Spijkerman. Hij gaat met pensioen na een loopbaan van 46 jaar in de zwembaden.

Spijkerman was vanaf 1974 tot heden het gezicht van zwembad De Kragge en vanaf 2008 ook van de zwembaden Bestevaer en Prins van Wijngaarden. Hij heeft in het onderbrengen van de drie zwembaden in de Stichting Zwembaden Zwartewaterland een leidende rol gespeeld.

Er was een uniek magazine ‘Rob gaat met pensioen’ samengesteld met een overzicht van zijn carrière in woord en beeld vanaf zijn start in 1974 tot zijn stop in 2020. Allerlei anekdotes, quotes, foto’s en mediaberichten zijn hierin opgenomen.Verder heeft Rob Spijkerman een film ontvangen waarin allerlei (zwem)vrienden, waarmee de pensionaris veel contact heeft gehad, een kort fragment met een pensioenfelicitatie zijn opgenomen. Veel kinderen hebben in al die jaren een zwemdiploma behaald. Spijkerman vond het belangrijk om jong de zwemkunst te beheersen in deze waterrijke omgeving. Turbulente tijden heeft hij ook meegemaakt als er bijvoorbeeld weer eens werd gesproken over het sluiten van het zwembad. Maar de zwembaden bleven keer op keer open. Zoon Raymond neemt de taken over.