Corné Schaart nieuwe stem van Zwartewater FM Actueel


ZWARTSLUIS - Corné Schaart is toegevoegd aan het presentatieteam van Zwartewater FM Actueel. Dat goedbeluisterde nieuws- en actualiteitenprogramma wordt iedere zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur uitgezonden bij de lokale omroep.

Sluziger Jan Blei is bezig om een nieuw radioprogramma te ontwikkelen bij de zender en neemt daarom afscheid van Actueel. Zijn plaatsgenoot Corné komt daarvoor in de plek. “Ik liet afgelopen zomer al weten dat ik zo nu en dan wel eens wilde invallen bij het zaterdagochtendprogramma. Toen Jan aankondigde te stoppen, werd ik door presentator Erik Driessen gevraagd om de taak van Blei over te nemen. Dat lijkt mij leuk, dus vanaf januari presenteer ik regelmatig het nieuwsprogramma.”

Schaart is geen onbekende in de Zwartewaterlandse ether. Sinds 2005 is hij actief bij de omroep. "In eerste instantie als voetbalverslaggever bij DESZ en Sportclub Genemuiden. Later ruilde ik mijn plek langs de lijn in voor een microfoon in de studio. Dat presenteren mis ik nu wel, aangezien het programma Sport Lokaal al een poos niet doorgaat”, vertelt Schaart, tevens voorzitter van de Oranjevereniging in zijn woonplaats. Spreken door de microfoon is voor Schaart geen straf. Naast radiomaker is hij ook omroeper op de blindentribune van PEC Zwolle en actief als speaker bij onder andere het Corso Sint Jansklooster. Dat de Sluziger voor het radioprogramma nu ook nieuws moet vergaren in Hasselt en Genemuiden is volgens hem geen probleem: "De andere presentatoren Henk Jan Overmars en Klaas Jan Barneveld kunnen daarbij goed ondersteunen, ze wonen er immers. Ik ga in januari en februari eerst met de huidige presentatoren meekijken en luisteren. Op 20 maart draai ik mijn eerste uitzending zelfstandig.” Jan Blei, wiens stem na twintig jaar niet meer op zaterdagochtend te horen is, staat volgende week met een afscheidsinterview in deze krant.