'Afhaalbieb biedt uitkomst voor ouderen'

ZWARTEWATERLAND – De bibliotheken in Zwartewaterland zijn afgelopen week met de afhaalbieb. “Dat gaat goed”, reageert Romy Tiemes van de bibliotheek. “Deze oplossing is prima.”

Het is de derde keer dit jaar dat de deuren van de bibliotheken dicht zijn. “In de eerste lockdown was ook de afhaalbieb niet mogelijk”, zegt Tiemes. “Toen werden we ook niet genoemd. Pas toen we weer open mochten, op 11 mei, werden de bibliotheken genoemd en nu hoor je het ook vaker.”

Er komen positieve reacties op de afhaalservice van de bibliotheek. “Het werd na de afgekondigde lockdown wat rustiger”, vertelt Tiemes. “Maar het werkt prima op deze manier. Vooral voor onze oudere leden is het wel fijn. Zij hebben niet heel erg veel met het online lezen van boeken.” Mensen die lid zijn van de bibliotheek kunnen gratis via de online bibliotheek e-books en luisterboeken lenen. "Heeft u al een account? Fijn! Dan kunt u gewoon online blijven lezen. Heeft u nog geen account? Ga dan naar www.onlinebibliotheek.nl en registreer u daar. U heeft de keuze uit duizenden luisterboeken en e-books voor uw tablet, smartphone of e-reader. Deze kunt u lezen/luisteren via de onlinebibliotheek app, op uw e-reader of via uw webbrowser”, aldus de bibliotheken in een persbericht.

De bibliotheek heeft iedere ochtend een telefonisch spreekuur voor belangstellenden. Men kan bellen via 0522 - 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om alle vragen te beantwoorden. Niet alleen over de Online Bibliotheek, maar ook voor vragen over andere dienstverlening.