Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Rene van der Weij: ‘Ik ben nog lang niet klaar bij Sportclub Genemuiden'

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - René van der Weij zit ook komend seizoen op de bank als hoofdtrainer bij Sportclub Genemuiden. Beide partijen hebben de samenwerking met een jaar verlengd. Ook de assistenten Edwin Starke en Jacco Riemens en keeperstrainer Marco Beens gaan door bij de hoofdklasser. Daarmee blijft de technische staf van Sportclub Genemuiden volgend seizoen intact.

In zijn eerste jaar bij Sportclub Genemuiden tekende Van der Weij al in november 2019 een jaar bij met een optie voor nog een seizoen. Deze optie is zoals verwacht gelicht. “Hoe snel we eruit waren? We hebben drie minuten met elkaar gesproken. In één minuut waren we eruit”, aldus een lachende Van der Weij.

Positief

De trainer zegt goed te passen bij de club. “Maar de jongens waren positief. Dat is het allerbelangrijkste. Anders is er geen basis om te werken. Dat is heel positief. Ik heb een goed contact met de jongens. Daarnaast was het belangrijk hoe de technische commissie, het bestuur, de supporters en de sponsors erin stonden.”

Herkenbaarheid

De laatste jaren is het rustig bij Sportclub Genemuiden. “Dat was ook de doelstelling. Positiviteit brengen rondom de groep. En zorgen voor herkenbaarheid met eigen jongens. Dat is gelukt. Er zijn genoeg jongens die zijn doorgestroomd en minuten hebben gemaakt. Het is een heel positieve groep en er zit nog veel rek in. Jongens uit Genemuiden zijn vaak wat introvert, maar als je er wat meer uittrekt, pakken ze hun kans en daar genieten ze van. Ze worden ook beter en als je goed bent op trainingen krijg je kansen.”

27 wedstrijden

Van der Weij zegt nog lang niet klaar te zijn bij Sportclub Genemuiden. “Ik heb pas 27 wedstrijden op de bank gezeten bij Sportclub Genemuiden. Dat is heel weinig. En het waren heel veel wedstrijden zonder supporters. Heel erg triest. Ik heb nog geen stempel kunnen drukken. Wat hebben we nu gespeeld? Er zit nog heel veel rek in. De jonge jongens kunnen zich verder ontwikkelen. En er ontstaat steeds meer een echte groep. Dat zie je terug in deze tijd. De jongens willen elkaar zien. Dat zegt genoeg over deze groep."

Alles goed geregeld

Van der Weij voelt zich thuis in Genemuiden. “Ik heb het hier naar de zin. Doe maar normaal en het met z’n allen doen. Dat spreekt me aan. En alles is hier goed geregeld. Als trainer is het lekker werken bij Sportclub Genemuiden. Wanneer mijn periode bij Sportclub Genemuiden geslaagd is? Ik wil prijzen pakken en jonge jongens beter maken. En ik wil graag dat de supporters rondom het veld weer trots zijn op Genemuiden.”

Goed gevoel

Sportclub Genemuiden laat weten dat het goede gevoel nog steeds aanwezig is. René heeft het, ondanks de rare situatie waarin we momenteel verzeild zijn geraakt, enorm naar zijn zin bij de club en anderzijds is Sportclub Genemuiden zeer blij met de manier waarop René leiding geeft aan de eerste selectie.”