Fay Boxum zwemt regiorecord

ZWOLLE - Fay Boxum heeft in zwembad de Vrolijkheid in Zwolle een regiorecord gezwommen. De zwemster uit Zwartsluis zwom de recordtijd op de 100 meter wisselslag. Ook Diede Veld en Ryan Frederiksen wisten zichzelf te overtreffen. Ondanks de gedwongen trainingsstop van twee weken door de coronamaatregelen maakten de zwemmers van Swol 1894 een sterke indruk.

Boxum zwom de 100 meter wisselslag in een tijd van 1.14.23. Daarmee verbeterde ze haar persoonlijk record met ruim drie seconden en zwom ze de snelste tijd ooit gezwommen bij de 11-jarigen in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Ook op de 100 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag wist ze haar toptijd te verbeteren. Met drie persoonlijke records maakte Boxum een prima indruk.

Ook Diede Veld uit Zwartsluis wist zijn toptijden behoorlijk aan te scherpen. Hij verslond zijn oude tijd op de 200 meter met meer dan tien seconden (2.34.21). Ook zwom hij een persoonlijk record op de 100 meter rugslag. Hij verbeterde zijn persoonlijk snelste tijd met 2,5 seconde.

Minioren-zwemmer Ryan Frederiksen uit Belt Schutsloot (2010) wist zijn snelste tijd op de 200 meter vrije slag te verbeteren met achttien seconden. Ook zwom hij een persoonlijk record van 2,5 seconde op de 100 meter wisselslag. Tevens zwom Frederiksen twee persoonlijke records op de 50 meter vrije slag en de 100 meter rugslag.