Vervolg van voorpagina: 2.000 testen afgenomen

Ook moet de test afgenomen worden bij de juiste temperatuur en wel boven de 15 graden. "We hebben verwarming in onze testlocatie", vertelt Selles. "We zitten binnen en daarom is het ook een testlocatie en geen teststraat. Als jij een sneltest hebt in de auto, dan is die per definitie al onbetrouwbaar vanwege de te lage temperatuur."

In de testlocatie in Genemuiden zijn sinds oktober inmiddels 2.000 testen afgenomen. “We zijn blij om te zien dat al menig bedrijf in de gemeente Zwartewaterland hiermee geholpen is. Veel onzekerheid, voor zowel werknemers als werkgevers, wordt hiermee voorkomen”, zegt Selles. "We hebben gecertificeerde testafnemers en voordat de uitslag naar de GGD wordt doorgemeld komt er een stempel van een arts op." De testlocatie werd destijds in twee weken uit de grond gestampt. "En wie nu wil testen, kan dezelfde dag nog getest worden."
De uitslag van de test is binnen 20 minuten bekend. Desgewenst kan OK Vitaal, bij een negatief resultaat, ook een reisverklaring afgeven voor een werkbezoek aan het buitenland. Als iemand een negatieve testuitslag krijgt, kan diegene wel aan het werk. "Al is het wel zo dat de indruk leeft: met een negatieve uitslag mag alles. Maar dat is geen vrijbrief. Als je de uitslag hebt, ga daar dan conform de RIVM-richtlijnen mee om. OK Vitaal heeft per 1 januari een nieuwe set informatie voor mensen die getest worden, waarin nog duidelijker staat aangeven wat te doen bij een positieve uitslag en wat te doen bij een negatieve uitslag", zegt Selles. "We willen ons baseren op eerlijke en waarheidsgetrouwe informatie. We doen dat voor de inwoners van Zwartewaterland." De testlocatie is aanstaande vrijdag gesloten vanwege Nieuwjaarsdag. Kijk op www.okgenemuiden.nl/okvitaal voor meer informatie.