Afbeelding
Archieffoto: Klaas Noordstra

'Ga niet kijken bij het carbidschieten'

ZWARTEWATERLAND - Burgemeester Bilder doet een oproep om ook tijdens het carbidschieten de coronaregels in acht te nemen. Schieten mag wel doorgaan.

"De oudejaarsketen in Genemuiden gaan niet door. Daarnaast is het dit jaar helaas niet de bedoeling dat er gezelligheid wordt opgebouwd rondom het carbidschieten. Dat wil dus zeggen dat er geen partytent mag staan. Ik roep kijkers op om thuis te blijven. Via Breman.net is een livestream vanaf het Havenplein in Genemuiden. Dan kun je ook zelf de volumeknop instellen. Laten we voorkomen dat we een grote volksoploop krijgen bij de plekken waar geschoten wordtā€¯, vertelde Bilder op ZwartewaterFM.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Zwartewaterland mag er op 31 december vanaf 10.00 uur geschoten worden tot 1 januari 02.00 uur. Er mag niet geschoten worden in de buurt van verzorgingshuizen en kerken waar diensten worden gehouden. Verder is het schieten met deksel niet toegestaan, men dient een bal te gebruiken. Daarnaast is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen op straat. Het plaatsen van vuurkorven en partytenten is niet alleen verboden op plekken waar geschoten wordt, ook op andere plekken zijn deze sfeermakers niet welkom. Dit om samenscholing te voorkomen. Om een oogje in het zeil te houden, zijn politie, boa's en jongerenwerkers op 31 december actief in de gemeente. Meer info over de gang van zaken via zwartewaterland.nl/geenvuurwerk