Afbeelding
Foto: Klaes-Maarten van der Stege

Sportwethouder Gerrit Knol steunt virtuele variant van Oliebollenloop

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Sportwethouder Gerrit Knol is onder de indruk van het initiatief van Traininsgroep Het Zwartewater om in tijden van corona een virtuele loop te organiseren. Daarom gaf hij onlangs hij onlangs het startschot bij sponsor Bakkerij Blom. De Oliebollenloop was de laatste jaren een succesnummer op de hardloopkalender.

De editie in 2019 trok ruim driehonderd lopers.

Dat beloofde wat voor 2020, maar het coronavirus maakte het onmogelijk om zo’n groot evenement te organiseren. De jeugdleden van Trainingsgroep Het Zwartewater mocht de Oliebollenloop wel lopen, maar voor andere enthousiastelingen bedacht Trainingsgroep Het Zwartewater de virtuele 4 EM.

Zeventig mensen hebben zich ingeschreven voor de Virtuele 4 EM. De inschrijving is inmiddels gesloten. Deelnemers mogen zelf bepalen wanneer ze de route lopen. Na afloop kunnen ze, onder vermelding van naam en startnummer een zak van tien oliebollen tegen 25 procent korting kopen en een herinnering ophalen bij Bakkerij Blom in Hasselt. Dit kan tot en met 31 december.

"Het is een leuk alternatief dat ze er op deze manier invulling aan geven. Het is leuk dat dit soort initiatieven ontstaan. In deze tijd moet je niet stilzitten. Kom in beweging", aldus Gerrit Knol. "En het is ook mooi dat er ondernemers zijn die zich inzetten voor het maatschappelijk belang.” De wethouder doelt hiermee op Bakkerij Blom, die hoofdsponsor is van het evenement.

Afbeelding