Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Blije bewoners van De Meente en Weidegreven genieten van oliebol

GENEMUIDEN - “Goedemorgen!”, roept kok Sylvia donderdagmorgen naar binnen in de verschillende appartementen in De Meente. Ze brengt oliebollen rond, die de bewoners van De Meente en Weidegreven aangeboden krijgen door Cotap.

“Je bent wel vroeg vandaag”, reageert een van de bewoners. “Ik moet ook nog koken”, lacht Sylvia. “Dit doe ik even tussendoor.” De oliebol wordt op prijs gesteld. “Oeh, lekker!”, roept een bewoner uit. “Wat wordt er toch goed voor ons gezorgd. We hebben al zoveel gekregen.”

Het is een hart onder de riem voor de oudere inwoners van Genemuiden. Ze kregen het in 2020 zwaar te verduren, niet in het minst door het op slot gaan van De Meente. Iets wat ook met andere verpleeg- en verzorgtehuizen gebeurde in het achterliggende jaar.

Dat het coronavirus een harde slag sloeg in de Meente, staat buiten kijf. In de onlangs verbouwde kerkzaal is een herdenkingshoek ingericht met foto’s van bewoners die in het afgelopen jaar het tijdelijke met het eeuwige verwisselden. Niet allemaal overleden zij aan de gevolgen van het virus, maar een flink deel wel. “Het zijn er nog nooit zoveel geweest”, zegt een andere bewoner over het grote aantal foto's in de zaal.
Om het jaar toch positief af te sluiten, is er voor iedereen een oliebol. "Heerlijk”, zegt een vrouw. Ze is net wakker, maar gaat meteen genieten van de geurende lekkernij. Niet alleen de laatste dag van het jaar is aangebroken, de aan haar aangeboden oliebol nu ook. En dat valt in de smaak: "Goedemorgen!"

Afbeelding
Afbeelding