Afbeelding
Beeld: Ain Vares

De evangelist aan het woord (Column door Cees van Beek)

Het is Kerst geweest. Oud en nieuw is voorbij en 2021 begonnen. Durf je dit nieuwe jaar aan met de uitdagingen die ongetwijfeld komen in je leven, je gezin, op school en in je bedrijf, of in de kerk? Misschien goede voornemens om met een schone lei beginnen? Meer aandacht voor de ander? Minder schermen dan? Maar blijft de vraag van binnen niet… “Waar ga jíj dit jaar naartoe?”

Vroeger, voordat ik in 2007 tot geloof in Jezus kwam, vond ik de jaarwisseling altijd weemoedig. Zo van: “uren, dagen, maanden, jaren, vliegen als een schaduw heen!” Kerst gaf verwachting maar als die niet gekomen was, dan was ik blij dat alles weer voorbij was. Dan kon ik weer aan de slag om dat troosteloze, dat onbestemde van mij af te schudden. Nu is dat compleet anders. Ik leef nu in vrede met God, in vreugde en… diep verlangen naar Jezus’ terugkomst op de wolken. Het komt steeds dichterbij dat ik Hem in levende lijve ga zien! Dan ben ik voor altijd bij Hem, daar in die stad waar zal geen inwoner meer zegt: “ik ben ziek!” Daar zal geen Corona, geen kanker, geen MS, geen depressie, geen pijn, angst en geen dood, geen rouw meer zijn, geen verdriet. Ik las ergens: ‘Er zijn daar geen ziekenhuizen, geen wandelstokken, geen begrafenissen en geen begraafplaatsen’. Ook geen tegenslag, geen geruzie, geen meningsverschillen, geen zonden, geen vloek. Dan zie ik mijn ouders weer, mijn opa en velen anderen!

Wat geeft dát een grote hoop voor iedereen in Zwartewaterland want God heeft geen lievelingetjes! Jezus maakte de weg vrij, niet alleen voor mij, maar voor iedereen! Door Jezus kun je zonder voorwaarden, door het geloof, de smalle weg opgaan naar het hemelse Paradijs. Er is betaald! ‘It is finished!’ staat er in het Engels. Mijn jubeljaar was 2007. Laat 2021 jouw jubeljaar zijn! Laat vandaag de dag van jouw zaligheid, van je redding zijn. Echt dan vlucht alle wanhoop weg, dan ben je niet meer bang voor de dood, dan heb je geen angst meer voor de toekomst. Dan wordt schaamte en zondelast weggeveegd en word je vrijgesproken van schuld door Jezus’ bloed. En straks? “O wat een vreugde zal dat zijn…in die stad met paarlen poorten!” Ook voor jou!

Evangelist Cees van Beek uit Genemuiden.
Wil je hierover doorpraten òf heb je vragen, mail mij gerust op levendenstromendwater@gmail.com. Of app mij op 06-51046981.