Beweegchallenge

ZWARTEWATERLAND - Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) daagt Zwartewaterlanders uit om mee te doen aan de 30 minuten Beweegchallenge. Die vindt plaats van 11 tot en met 17 januari.

"Onze minister moedigt ons aan om in deze tijden van coronamaatregelen zelf buiten te bewegen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, maar misschien helpt deze challenge jou om ermee te beginnen", aldus de organisatie.

De challenge duurt een week en bestaat eruit om in die week elke dag 30 minuten te wandelen, fietsen of hardlopen.

"Beweeg lekker met je thuiswonende kinderen of partner. Bewegen met anderen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld met je vriendin, buurman, op of elders wonende ouders."

Iedereen kan meedoen aan de challenge, maar krijgt daarbij wel een waarschuwing: "Zorg dat je in het donker goed zichtbaar bent in het verkeer."

JOGG heeft daarom een actie voor de deelnemers. De eerste vijftig deelnemers ontvangen een veiligheidshesje ter waarde van 10 euro.

De overige deelnemers krijgen een veiligheidsarmband, die opgehaald kan worden op een nader bekend te maken locatie.

Aanmelden voor de challenge kan tot 11 januari via www.bewegeninzwartewaterland.nl.

JOGG is een samenwerkingsverband tussen de buurtsportcoaches, de gemeente, kinderfysio, Welzijn MensenWerk, de GGD, MEE IJsseloevers en Fytac.

Diefstal fiets

ZWARTSLUIS - Op zaterdag 2 januari tussen 16.00 en 17.30 uur is een elektrische fiets van het merk Cube gestolen.

Dat vond plaats in de nabijheid van het tankstation aan de Zomerdijk te Zwartsluis. De politie is op zoek naar getuigen, die kunnen zich melden via 0900-8844.