De vernielde kerstboom
De vernielde kerstboom Foto: Marry Oostijen

Brandweer rukt uit voor wandelstok

GENEMUIDEN - Ze dacht vorige week dinsdag dat er een rookmelder afging en belde de brandweer. Een inwoonster van Genemuiden kon er later die middag hartelijk om lachen samen met de brandweerlieden. Die bleken uitgerukt te zijn voor een wandelstok met een alarm.

De bewoonster van het huis maakte haar kelderkast schoon en schrok toen er opeens een alarm klonk. Omdat de gaskraan ook in de kelderkast zit en ze meende iets van ontsnappend gas te horen, ging ze naar buiten en belde de brandweer.

“Toen wij aankwamen viel het gelukkig allemaal mee”, meldt het Genemuider brandweerkorps op Facebook. In de kelderkast stond een wandelstok met een alarmknop. Die werd ingedrukt door spulletjes uit de kast en produceerde geluid dat verward kan worden met een melder. “Gas hebben we gelukkig niet gemeten.”

De brandweer kon er wel om lachen, maar benadrukte dat ze bij twijfel liever wel dan niet gebeld worden. “Beter een keer te vaak dan een keer te laat.”

Kerstboom vernield

GENEMUIDEN - Een kerstboom, die stond opgesteld in de Vossestaart-buurt, is vernield. "Zinloze vernielingen waar de buurt erg verdrietig over is", aldus buurtbewoner Marry Oostijen.

De boom was geplaatst bij de vijver in de buurt van de flats. "Een prachtige kerstboom met lampjes en een schitterende ster in de top."

Inmiddels is de boom weggehaald. "Want in de nacht van oud op nieuw hebben vandalen de lampjes en de ster vernield. Zo jammer dat dit gebeurt, ook in Genemuiden."

Zaterdagmorgen hebben de buurtbewoners de rommel opgeruimd. "We vragen aan de dader(s) zich te melden zodat we de schade kunnen regelen", aldus Oostijen. Zij is bereikbaar via 06-28040715